Audi Q4 e-tron

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de Audi e-tron onthuld werd. De volledig elektrische auto van Audi is zeer gewild en mede hierdoor heeft Audi besloten om het programma van de elektrische modellen uit te breiden. Op de Autosalon van Geneve is de nieuwe Audi Q4 e-tron voor het eerst te bezichtigen.

  • In 2020 verwacht
  • 450 kilometer actieradius volgens WLTP
  • 225 kW/306pk
  • Acceleratie van 0-100 km/u in 6.3 seconden

Op de Autosalon van Geneve zal in eerste instantie een concept Q4 e-tron staan. De Audi Q4 e-tron concept zal sterk op het daadwerkelijke ontwerp van de nieuwe Q4 e-tron lijken. In de basis wordt de Q4 e-tron een compacte SUV.

Afmetingen Q4 e-tron

De concept auto van de Q4 e-tron heeft de volgende afmetingen:

Lengte: 4,59 meter
Breedte: 1,90 meter
Hoogte: 1,61 meter

Compacte SUV

De compacte vierdeurs SUV is ondanks zijn afmetingen zeer ruim. Dat komt mede doordat de Q4 e-tron een wielbasis van 2,77 meter heeft, en omdat de accu gunstig is geplaatst. Het batterijpakket van de Q4 e-tron weegt 510 kilo en is te vinden onder het passagiersgedeelte tussen de voor-en achteras.

Actieradius

De Q4 e-tron krijgt de beschikking over een actieradius van 450 kilometer. Deze actieradius is op basis van de nieuwe WLTP norm. De 450 kilometer actieradius moet behaald worden met 2 elektromotoren die gezamenlijk over 225 kw en 306 pk beschikken. Mede dankzij de quattro vierwielaandrijving zit de Q4 e-tron in 6.3 seconden op een snelheid van 100 kilometer per uur.

Virtual cockpit

De Audi Q4 e-tron wordt uitgerust met een virtual cockpit en een groot head-up display. Deze head-up display krijgt ook functionaliteiten van augmented reality. Het stuur van de Audi Q4 e-tron is middels touch te bedienen, hier komen de veel gebruikte functies. De verschillende voertuig- en infotainmentfuncties kunnen op een 12.3″ touchscreen bediend worden.

 

Blijf op de hoogte!

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de nieuwste ontwikkelingen. Zodra wij meer informatie hebben over de prijzen, uitvoeringen, motoren etc van de Q4 e-tron, dan brengen wij u op de hoogte! Meld u hiervoor aan op onderstaand formulier.

Q4 e-tron