Audi A8

Met Audi beloven wij u altijd een voorsprong op technisch vlak, maar nog niet eerder werd er zo groots uitgepakt als met de nieuwe Audi A8! Audi introduceert met de A8 een nieuwe designtaal, touch-bediening, functies voor autonoom rijden en een ongekend hoge afwerkingsraad. Met de nieuwe Audi A8 is de toekomst in het topsegment gearriveerd. 

Voorsprong door techniek

De nieuwe Audi A8 toont de toekomst van het luxesegment. Het topmodel is wederom de benchmark en maakt de merkclaim ‘Voorsprong door techniek’ volledig waar. De A8 is als eerste productieauto ter wereld ontwikkeld om in hoge mate autonoom te rijden. Vanaf 2018 brengt Audi geautomatiseerde functies als Parking Pilot, Garage Pilot en Traffic Jam Pilot geleidelijk in productie.

audi a8 achterlicht

Nieuw designtijdperk

Met de nieuwe Audi A8 begint een nieuw designtijdperk voor het gehele merk. De voorkant met de brede, rechtopstaande Singleframe-grille en de vloeiende, gespierde carrosserielijnen symboliseren sportieve elegantie, verfijning en een progressief karakter. Audi staat wereldwijd bekend om zijn sportieve aantrekkingskracht en quattro permanente vierwielaandrijving. Het design van de nieuwe A8 brengt deze aspecten tot uitdrukking. De evenwichtige proporties benadrukken alle vier de wielen in gelijke mate. Dankzij de opvallende Matrix LED-koplampen incl. Audi laserlicht en de LED-verlichtingsstrook aan de achterzijde, is er in het donker ook sprake van de echte Audi-identiteit.

Luxueuze lounge: het interieur

Korte ritten of urenlang in de auto zitten; in de nieuwe Audi A8 weet u zeker dat u ontspannen arriveert. In de nieuwe A8 geniet u van veel zitcomfort en ruimte. U komt terecht in een ambiance met luxueuze verlichting, comfortverhogende functies en omvangrijk entertainment. Bovendien kunt u alles binnenin zo aankleden totdat het voldoet aan uw smaak.

De bediening heeft uiteraard ook een upgrade ondergaan. Veel functies worden in de nieuwe Audi A8 bediend via touchdisplays die haptische feedback geven. Hierdoor konden veel knoppen en schakelaars vervallen. De nieuwste generatie infotianmentsystemen zijn daardoor nog gebruiksvriendelijker te benutten. Daarbij oogt alles elegant en modern.

Inhoud personal

De exacte inhoud is nog niet definitief. De volgende zaken zijn zeker aanwezig:
• Comfortstoelen voor
• Automatische airconditioning met vier zones
• HD matrix LED koplampen
• Comfortmiddenarmsteun voor
• Audi smartphone interface
• Audi connect diensten (3 jaar)
• Bang & Olufsen soundsystem
• Servosluiting portieren
• Ambienteverlichting

Personal
• Separate stoelen achterin, elektrisch verstelbaar,
inclusief een met leder beklede verlengde middenconsole
• Stoelverwarming voor- en achterin
• Comforthoofdsteunen achterin
• Stoelventilatie en massagefunctie voorin en achterin
• Rear Seat Remote
• Audi Premium Air Quality

Audi AI active suspension

Optioneel op de nieuwe A8 is actieve vering, deze gebruikt diverse sensoren om oneffenheden op het wegdek voor de auto te compenseren. Een camera en laserscanner scannen het wegdek en passen de demping in een milliseconden aan. De A8 is in staat om wielen compleet in te trekken of juist te verhogen zodat inzittenden zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Wanneer de A8 door een bocht rijdt wordt de vering aan de buitenkant harder en aan de binnenkant juist zachter, zo wordt het overhellen van de auto compleet voorkomen. Een andere mooie feature van het systeem is dat deze kan reageren op een zijdelingse botsing. Detecteren de sensoren dat een auto de zijkant van de Audi A8 inrijdt, dan wordt deze in een fractie van een seconden verhoogd, zodat de impact plaatsvind bij de dorpel. Hier is de auto veel sterker, waardoor de klap beter geabsorbeerd wordt. Hiermee worden inzittenden nog beter beschermd.

a8 active suspension

A8