Audi Nieuwe A7 Sportback Prettig, royaal, ruimtelijk

De nieuwe Audi A7 Sportback, de tweede generatie van de A7. Met de nieuwe Audi A7 2018 is het automerk genereus omgegaan met de ruimte. Met nog meer comfort en bewegingsvrijheid achterin, zonder gevolgen voor de kofferbak. Met optionele stoelverwarming vóór en achter en vooral: met een exacte en hoogwaardige afwerking die vakmanschap verraadt. 

  • Nu in de showroom bij Audi Centrum Doetinchem!
  • Vanafprijs € 89.315
  • In eerste instantie leverbaar als 55 TFSI: 340 pk benzine met S tronic en Quattro
  • Alle motoren bevatten mild hybride technologie
  • Leveringsprogramma overige benzine- en dieselversies wordt snel uitgebreid
  • Sportiviteit en topkwaliteit voorop

Nieuwe Audi A7 – Interieur

De nieuwe Audi A7 heeft een hoogwaardig, rijkelijk uitgerust interieur waarbij twee belangrijke eigenschappen samen komen: sportiviteit en topkwaliteit. Het topklasse design wordt benadrukt door alle aanwezige details, materialen en decoratielijsten. Het interieur beschikt over een premiumkarakter, overal waar u kijkt.

Digitalisering
Clean, perfect geïntegreerd en bovendien erg nuttig: de high-res 10,1 en 8,6-inch HD-touchdisplays MMI High met touch response zijn naadloos in het dashboard verwerkt. De functies zijn hoofdzakelijk in 2 touchscreens ondergebracht. Met het bovenste display regelt u het infotainment en met het onderste display heeft u toegang tot de klimaatregeling, comfortfuncties en tekstinvoer.

Audi Intelligence op de nieuwe A7

Net zoals de nieuwe A8 wordt de nieuwe Audi A7 voorzien van de Al technologie, dat staat voor Audi Intelligence. Met behulp van een knop op het dashboard kan de bestuurder diverse slimme functies activeren, zoals remote parking pilot en remote garage pilot. Deze systemen rijden de nieuwe A7 sportback zelfstandig in én uit een garage of parkeerplaats. Het is zelfs mogelijk om uit te stappen en de nieuwe Sportback te sturen met de my Audi-app via een smartphone.

Totaal 39 rijassistenten
Naast bovengenoemde functies komt de nieuwe A7 Sportback met in totaal 39 rijassistenten(!), verdeeld over drie pakketten welke vanaf begin 2018 worden geïntroduceerd. De drie pakketten zijn: Audi Al parking Package, City Assist Package en het Tour Assist Package. Wat al bekend is, is dat het laatste pakket beschikt over Adaptive driving Assistant en Adaptive Cruise Control.

De modernste verlichting

Ook de verlichting is uiteraard in style bij de nieuwe A7. De HD Matrix LED-koplampen zijn onderdeel van de nieuwe, goed herkenbare designtaal voor de verlichting. De lampen verwijzen naar het thema digitalisering: 12 segmenten met kleine tussenruimtes zijn naast elkaar geplaatst, wat associeert naar binaire codes.

Motoren nieuwe A7

De nieuwe Audi A7 Sportback wordt enkel geproduceerd met motoren die worden ondersteund door elektromotoren. In eerste instantie wordt begonnen met het leveren van de 3.0 V6 TFSI met 340pk en 500Nm. Hiermee wordt de snelheid van 0 tot 100 km/u in 5,3(!) sec. behaald en haalt de nieuwe A7 een begrensde topsnelheid van maar liefst 250 km/u! Deze motor is verbonden aan een 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling en een standaard quattro vierwielaandrijving. Vlak na de introductie van de nieuwe Audi A7 Sportback in februari 2018, wordt deze A7 ook leverbaar met meer benzine- en dieselmotoren, met zowel vier- als zes-cilinders.

Eerste beelden nieuwe Audi A7 Sportback

Nieuwe A7 Sportback

Tijdelijk als A7 Sportback Launc Edition

Om de introductie van de nieuwe A7 te vieren is deze tijdelijk ook leverbaar als Launch Edition. Deze Launch Edition is beschikbaar voor de Pro Line Plus of Pro Line S uitvoering en heeft als extra: MMI Navigatie Plus, Audi Smartphone interface en Audi Virtual Cockpit. De meerprijs van deze editie bedraagt € 1.750 en is slechts tijdelijk beschikbaar.