Audi e-tron Sportback

Er is een nieuwe EV toegevoegd aan het modellenprogramma van Audi. Bij de aanschaf van deze nieuwe SUV Coupé bestaat de keuze uit twee vermogensvarianten. De sterke topversie van 300 kW heeft een actieradius van maar liefst 446 km (WLTP). Compleet nieuw op de Audi e-tron Sportback zijn de digitale matrix LED-koplampen. 

De Audi e-tron Sportback heeft behoorlijk ruime afmetingen. Hij is 4,90 meter lang, 1,94 meter breed en 1,62 meter hoog. Hij is te herkennen aan het scherpe design van een SUV en de chique trekken van een Coupé.

De e-tron is te herkennen aan zijn standaard kenmerken als:

  • De Singleframe-grille in platinagrijs
  • De uitgesproken dorpels
  • De dagrijverlichtingsignatuur

Mede door de 20 inch lichtmetalen velgen, een eigen bumperdesign en in kleur uitgevoerde carrosserie elementen op de Audi e-tron Sportback, lijkt de S line-uitvoering nu nog sportiever! Met verschillende stylingspakketten zijn eigen accenten te zetten.

Nieuwe digitale Matrix LED-koplampen

De nieuwe Audi e-tron Sportback heeft een primeur met de nieuwe digitale matrix LED-koplampen. Deze worden bediend middels een chip met een miljoen microspiegels, die tot wel  5.000 keer per seconde kunnen bewegen. Het resultaat hiervan mag er zijn. De Audi e-tron Sportback geeft verlichting in hoge resolutie dat letterlijk met de auto meebeweegt. rijbaan-, oriëntatie- en markeerverlichting zijn met de nieuwe digitale matrix LED-koplampen zeer precies aan te sturen. Ook maakt het systeem animaties op muren of op de ondergrond mogelijk.

Aerodynamisch design

Het strakke S line-exterieur en de innovatie digitale buitenspiegels maken een Cw-waarde van slechts 0,25 mogelijk. De variabele luchtinlaten, ‘aero-wielen’ en vlakke wagenbodem maken de SUV nog meer gestroomlijnd.

Audi e-tron Sportback 55 quattro

De krachtigste nieuwe SUV Coupé, de Audi e-tron Sportback 55 quattro, heeft een vermogen van 265 kW en een koppel van 561 Nm. Elke as heeft zijn eigen elektromotor. Door de ‘electric quattro’ vierwielaandrijving bereikt de e-tron Sportback 55 quattro in 6,6 seconden een snelheid van 100 km/u. De topsnelheid ligt op 200 km/u. In de speciale boost-modus is een vermogen van 300 kW en een koppel van 664 Nm tijdelijk haalbaar. In dit geval accelereert de Audi e-tron Sportback in 5,7 seconden van 0-100 km/u. Het accupakket beschikt over een capaciteit van 95 kW en maakt een actieradius van 446 kilometer mogelijk (WLTP). Snelladen is mogelijk met 150 kW gelijkstroom waarbij de accu in een half uur tot 80 procent is opgeladen.

Gecombineerde energieverbruik in kWh/100 km: 26,0 – 21,9 (WLTP); 22,7 – 20,6 (NEFZ); gecombineerde CO2-emissies in g/km: 0.

Audi e-tron Sportback 50 quattro

De Audi e-tron Sportback 50 quattro heeft een vermogen van 230 kW en een maximum koppel van 540 Nm. Een snelheid van 100 km/u wordt bereikt in slechts 6,8 seconden en de topsnelheid ligt op 190 km/u. De maximale actieradius van de 55 quattro is 347 kilometer (WLTP). Het 71 kW sterke accupakket op te laden met maximaal 120 kW. Hij is in een half uur opgeladen tot 80 procent.

Gecombineerde energieverbruik in kWh/100 km: 26,3 – 21,6 (WLTP); 23,9 – 21,4 (NEFZ); gecombineerde CO2-emissies in g/km: 0.

De energie die vrij komt bij het recuperatief remmen komt de actieradius van de Audi e-tron Sportback ten goede. Voor optimaal laadgemak en zorgeloos elektrisch rijden wordt hij standaard geleverd met Audi e-care.

Moderne lounge-sfeer

Mede door de wielbasis van 2,93 meter en een centrale ‘tunnel’ die achterin ontbreekt, heeft de e-tron Sportback genoeg zitruimte voor vijf personen. Ondanks dat de daklijn afloopt, is de hoofdruimte achterin maar 20 mm minder dan in de e-tron. De standaard adaptieve luchtvering maakt de e-tron Sportback nog meer comfortabel. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 615 liter (1.655 liter met neergeklapte achterbank). De achterklep van is elektrisch bediend.

Het interieur bestaat uit een combinatie van een strak design en de meest innovatieve technologieën. Opvallende ‘eyecatchers’  zijn de Audi virtual cockpit (12,3 inch HD) en twee (naar de bestuurder gerichte) touch-displays die voor maximaal bedieningsgemak gebruikmaken van akoestische en haptische feedback. Optioneel is een head-up display leverbaar. Hightech, het gebruik van mooie materialen en een perfecte afwerking worden gecombineerd wat resulteert in een moderne lounge uitstraling.

Het nieuwste op gebied van connectiviteit

Standaard zet de Audi e-tron Sportback de nieuwe standaard op het gebied van connectiviteit. Bijvoorbeeld met MMI navigatie plus en DAB+ digitale radio. De LTE advanced module zorgt ervoor dat de data razend snel wordt overgezet. Een wifi-hotspot zit ook inbegrepen. Het navigatiesysteem (ook met Google Earth) kan routes zowel online als in de auto zelf berekenen. Dankzij dit systeem wordt de verkeerssituatie online in real-time gemonitord en kan het systeem slimme (file vermijdende) routesuggesties geven.

Car-to-X-diensten helpen u o.a. bij het vinden van een vrije parkeerplaats, maar ook verkeerslichtinformatie is een dienst wat hieronder valt. Middels de myAudi app kunt u uw smartphone verbinden met de e-tron Sportback. Met diezelfde app kunt u het laadproces zowel aansturen als monitoren. Ook kunt u de temperaturen van het interieur bedienen met de myAudi app. De Audi connect key behoort tot de opties. Als u in het bezit bent van een Android-telefoon kunt u de deuren openen en kan de motor worden gestart.

Aanmelden - Als eerste op de hoogte van de nieuwe Audi e-tron Sportback

Onze voorraad Audi e-tron

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige e-tron staan?

e-tron Sportback