Audi De nieuwe Audi Q3

De nieuwe Audi Q3 is vooruitstrevend met een vleugje retro. Het model is volledig vernieuwd en de designers hebben inspiratie opgedaan bij de originele Audi Quattro. Die inspiratie is terug te zien in de zijschermen. Daar hebben ze een sterke welving gemaakt die hint naar de originele Quattro. Om het stoere uiterlijk verder te accentueren heeft Audi een nieuwe grill ontworpen, een octagonale Singleframe-grill en zijn er kunststof spatbordranden gemonteerd.

Kunnen jullie mij op de hoogte houden?

Wij kunnen u uiteraard op de hoogte houden omtrent de nieuwe Audi Q3. U kunt zich hiervoor aanmelden voor de nieuwsbrief, hier kunt u aangeven of u wilt proefrijden, op de hoogte gehouden wilt worden of een offerte wilt ontvangen. Alle opties zijn natuurlijk ook mogelijk. Updates zoals prijzen worden direct met u gedeeld bij aanmelding voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Audi Q3 interieur

Ten opzichte van het vorige model Q3 is de wielbasis met 10 centimeter gegroeid. Dat resulteert in een van de ruimste interieurs in het segment. De achterbank is naar voren en naar achter te verplaatsen om 15 centimeter meer bagageruimte of beenruimte te creëren. De leuning van de achterbank is in drie delen neer te klappen en kan in zeven standen worden vastgezet. De bagageruimte is standaard 530 liter en kan op twee manieren vergroot worden. De achterbank naar voren schuiven levert 145 liter extra ruimte op en de de achterbank plat leggen resulteert in 1525 liter bagageruimte.

Modern infotainmentsysteem

het infotainmentsysteem en het instrumentenpaneel zijn allebei volledig digitaal. De afmetingen en mogelijkheden van deze schermen verschillen per uitrustingsniveau. Standaard is het instrumentenpaneel 10,25 inch en het infotainmentsysteem 8,8 inch. Het instrumentenpaneel is te vervangen door het optionele Audi virtual cockpit. Dit voegt veel opties toe en is verder nog te upgraden naar 12,3 inch scherm. Via de virtual cockpit zijn MMI-instellingen, navigatiekaart, muziektitels en Audi connect toepassingen te weergeven. Wanneer de virtual cockpit aangevinkt wordt groeit het infotainmentscherm van 8,8 inch naar 10,1 inch.

Audi Q3 motoren

De Q3 gaat leverbaar worden met drie benzine motoren een 1.5 liter TFSI met 150pk onder de naam 35TFSI, twee 2.0 liter blokken met 190pk (40TFSI) en een 230pk versie (45TFSI). De 40TFSI en de 45TFSI worden standaard met Quattro geleverd. Er is bij de introductie één diesel leverbaar, de 35TDI met 150pk. In de loop van volgend jaar zal er ook een 190pk sterke versie op de markt komen.

Alle denkbare veiligheidssystemen

Zoals we van Audi gewend zijn heeft de Q3 veel veiligheids- en comfort-systemen. Standaard is de Q3 voorzien van Audi pre sense front. Dit systeem waarschuwt de bestuurder voor gevaren die zich aan de voorkant van de auto afspelen. Ook kan dit systeem een noodstop maken als dat nodig is. Lane departure warning wordt ook standaard geleverd. De Q3 is optioneel leverbaar met slimme parkeerhulpjes. De parkeerassistent kan de auto in en uit het vak rijden. Verder zijn de surround view-camera’s een mooie optie die voor veel overzicht zorgt. In combinatie met de S tronic automatische versnellingsbak Adaptive Drive mogelijk. Deze optie bundelt adaptive cruise control, lane assist en de fileassistent.

Audi Q3 Edition

Naar alle waarschijnlijkheid staat de nieuwe Audi Q3 tussen 3-9 december 2018 bij ons in de showroom. Speciaal voor de introductie is er een tijdelijke uitvoering in het leven geroepen. Er zijn twee kleuren leverbaar, Chronosgrijs of Pulsoranje. Deze kleur wordt gespoten over een S line exterieurpakket. De 20 inch velgen, matrix-led-koplampen en zwarte badges maken het exterieur af. In het interieur zijn sportstoelen met contraststiksels, een afgeplat stuur, alcantara dashboard en portieren, aluminiumkleurige panelen en het lichtpakket te vinden.

Nieuwsbrief

Autovisie review

Autovisie heeft de nieuwe Q3 mogen testen en hebben dat samengevat in een mooie review.

De nieuwe Audi Q3