Audi Q7 Greatness starts when you don't stop.

Nieuwe Audi Q7

De Audi Q7 is het resultaat van een voortdurend streven om het beste te bieden. Hij oogt gespierd zonder zwaar over te komen. Het interieur biedt topklasse comfort. Met de 3.0 TDI-motor en vijfzits configuratie accelereert de Q7 in een indrukwekkende 6,3 seconden van 0 naar 100 km/h.

Audi Q7 e-tron quattro

De Audi Q7 is ook leverbaar als e-tron quattro, oftewel plug-in hybride! Wanneer u de quattro rijdt kunt u profiteren van veel fiscale voordelen, waaronder een gunstige bijtelling. Alles weten over deze nieuwe Q7 plug-in hybrid? Bekijk de speciale Q7 e-tron quattro modelpagina via onderstaande button.

Bekijk Q7 e-tron quattro

Meer details over de nieuwe Q7

De nieuwe Audi Q7 is een imposante verschijning met zijn 5,05 meter lengte, 1,97 breedte en 1,74 meter hoogte. Het interieur zit vol luxe, straalt klasse uit en biedt bovendien uitermate veel comfort. Optioneel is een nieuwe multi-instelbare sportstoel die bovendien leverbaar is met een massage-functie met keuze uit vijf verschillende programmeringen. Aan boord van de nieuwe Audi Q7 is het opvallend stil! De premium isolatie zorgt voor een heerlijk rustige omgeving en de aerodynamische vormgeving van de nieuwe Q7 biedt de bestuurder extra rust tijdens het autorijden.

Dankzij de uitbreidingspakketten is de nieuwe Audi Q7 tevens extra rijk uit te rusten met o.a. Bang & Olufsen Sound System, Adaptive Air Suspension en sportstoelen. Voor meer informatie over de pakketten en uitvoeringen van de nieuwe Audi Q7 kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopadviseurs voor een advies op maat!

Neem contact op

Nieuwe Audi Q7 prijs

De prijs van de nieuwe Q7 varieert per uitvoering en motorisering. Hieronder vind u de vanafprijzen per motorisering. Vervolgens kunt u een keuze maken uit de Pro Line, Pro Line Plus of Pro Line S uitvoering. Iedere uitvoering heeft zijn specifieke features. Hieronder vindt u wat precies.

• 45 TDI 170 kW/231 pk tiptronic quattro € 89.160
• 50 TDI 210 kW/286 pk tiptronic quattro € 99.000

Nieuwe Audi Q7 interieur

Audi Virtual Cockpit

Het optionele MMI Naviatie Plus-systeem is ook leverbaar met een Audi Virtual Cockpit. Een 12,3″ TFT display presenteert de snelheidsmeters en wanneer u de optie kiest, uw navigatie recht voor u. Op die manier hoeft u niet meer opzij te kijken en kunt u alle systemen eenvoudig bedienen met uw stuurwiel.

Audi Tablet

Als passagier in de nieuwe Audi Q7 hoeft u zich nooit te vervelen. De optionele Audi tablets zijn multifunctioneel en zorgen ervoor dat u diverse opties in de auto kunt bedienen. Zo kunt u onder meer de climate control, radio, navigatie en overige functies bedienen vanaf uw tablet. Daarnaast is de tablet te gebruiken als tv-scherm. Een andere mogelijkheid is gebruik maken van de WiFi verbinding die middels Audi Connect actief is.

Audi Q7 Review

Autovisie testte de nieuwe Audi Q7 samen met zijn concurrent de Volvo XC90! Het eindoordeel luidt als volgt:

Het prijsverschil tussen de Audi Q7 en de Volvo XC90 is behoorlijk maar liet zich gaandeweg de test steeds beter verklaren. Eigenlijk kan de Volvo zijn tegenstander alleen matchen of overtreffen met zijn prachtige ontwerp, comfortabele meubilair en royale uitrusting. Voor de rest is het de Audi die met uiteenlopend grote verschillen een hoger kwaliteitsniveau laat zien. Het interieurontwerp en de bediening van de boordelectronica kan nog een kwestie van smaak zijn, de verschillen tussen de aandrijflijnen en het interieurvolume zijn gewoon heel groot. Met zijn bijna onheilspellend stille interieur, de comfortabele luchtvering en een eindeloos soepele aandrijflijn, is de Q7 gewoon de betere reisauto. Omdat we in dit segment niet kijken op een cent of twee, maar gewoon het beste van het beste eisen is de Audi de winnaar van deze test.” 

Welke uitvoering kiest u?Audi Q7

Bekijk hieronder de uitvoeringen

Nieuwe Audi Q7

Q7

 Audi Q7 hybrid e-tron

Nieuwe Audi Q7 e-tron

De nieuwe Q7 wordt ook leverbaar als plug-in hybride auto. Onder de noemer Q7 e-tron quattro wordt dit Audi’s eerste plug-in hybride met dieselmotor. Met een verbruik van slechts 1,7 liter per 100 kilometer is dit een nieuwe stap in de toekomst. De Q7 e-tron heeft een geheel elektrische actieradius van 56 kilometer.

De Audi Q7 e-tron

De elektromotor is geïntegreerd in de 8-traps tiptronic-transmissie. Met die elektro-unit rijdt de plug-in hybride Q7 tot 56 kilometer puur elektrisch. Volgens de ECE-norm voor plug-in hybride auto’s vergt de Audi Q7 e-tron quattro slechts 1,7 liter diesel op 100 kilometer, ofwel een verbruik van bijna 59 kilometer op één liter diesel. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van minder dan 50 gram per kilometer, de beste waarde in dit segment.

De Audi Q7 e-tron quattro beschikt over een elektromechanische stuurbekrachtiging die zowel efficiënt als gevoelig is. De eveneens nieuw ontwikkelde vijflink wielophanging vóór en achter is meer dan 60 kg lichter ten opzichte van die van het vorige model Q7 en draagt tevens bij aan de sportieve rijeigenschappen. Het lagere zwaartepunt speelt daarin een grote rol.

Wereldprimeur: warmtemanagement-systeem

Nog een onderscheidend kenmerk van de Audi Q7 e-tron quattro is het standaard warmtemanagement-systeem met geïntegreerde warmtepomp; een systeem dat specifiek voor dit model is ontwikkeld. Het systeem gebruikt de ‘afvalwarmte’ die de componenten van de elektro-aandrijving opwekken en benut die vervolgens om het interieur van de Q7 e-tron quattro te verwarmen. Wereldwijd is Audi de eerste autofabrikant die deze technologie introduceert in een plug-in hybride serieproductie-auto.