De Audi A7 Sportback

Strakke lijnen en vier ringen. De nieuwe Audi A7 sportback is marktant, onbetwistbaar en de benchmark in de klasse voor luxe coupés. De revolutionaire designtaal is gecombineerd met elementen uit het quattro verleden, wat zorgt voor een scherp getekend model met een unieke achterkant. 

Luxueus en ruimtelijk

Alles in de Audi A7 is royaal, zoals het gevoel van luxe en het gevoel van ruimte. Achterin is het model compleet vernieuwd, waardoor hij meer comfort kent als zijn voorganger en tevens meer bewegingsvrijheid, zonder gevolgen voor de kofferbak. De hoogwaarde afwerking is ook achterin doorgevoerd . De ambienteverlichting is optioneel in alle kleuren in te stellen, deze lichtgeleiders in onder andere de deuren accentueren de interieurvormen en benadrukken de sportieve lijnen. 

Offerte ontvangen

Futuristisch dashboard

Het dashboard in de Audi A7 is het beste te omschrijven als futuristisch, clean en perfect. Het is uit één stuk gegoten met twee hoge resolutie touchscreens en de Virtual Cockpit achter het stuur. Het bedieningsconcept is progressief, want voor elke aanraking of wijziging volgt actieve feedback. Met het bovenste display kan de bestuurder het infotainment regelen, het onderste touchscreen bevat sneltoetsen voor climate control, comfortfuncties en indien nodig als invoerscherm voor het infotainment. 

Motoren en aandrijflijnen

De Audi A7 sportback is leverbaar met een ruim aanbod aan motoren. Verderop deze pagina zullen we de bijzondere varianten zoals de S7 en de RS7 sportback nog toelichten, maar de standaard Audi A7 sportback heeft de beschikking over de volgende motoriseringen. 

  • 40 TDI S tronic diesel met 204 pk
  • 45 TFSI S tronic benzine met 245 pk
  • 40 TDI quattro S tronic met 204 pk
  • 45 TFSI quattro S tronic met 245 pk
  • 45 TDI quattro tiptronic met 231 pk
  • 55 TFSI quattro S tronic met 340 pk 
Het is mogelijk om de Audi uit te rusten met quattro vierwielaandrijving. Dit is vaak standaard bepaalde motoriseringen. Een Audi A7 zonder quattro is voorwielaangedreven, dit is mogelijk op de 40 TDI S tronic en de 45 TFSI S tronic. 

De Audi A7 Sportback in beeld

Extra uitvoeringen Audi A7 Sportback

De Audi A7 is leverbaar in diverse varianten, waaronder het standaard Sportback model, al is standaard wellicht niet de beste verwoording. Hiernaast is hij ook verkrijgbaar als efficiënte A7 Sportback TFSI e quattro, extra sportieve S7 Sportback en als RS 7 Sportback, het ultieme model van de A7. 

Audi A7 Sportback TFSI e quattro

Dankzij innovatieve plug-in hybrideaandrijving is dit de meest efficiënte Audi A7. Naast de conventionele brandstofmotor met al zijn voordelen, is deze A7 ook uitgerust met een elektromotor en lithium-ionaccu. Dat betekend dat emissieloos rijden ook tot de mogelijkheden behoort. Het systeemvermogen bedraagt 367 pk, waarmee hij in 5,7 seconden naar de 100 km/h sprint. De elektrische radius bedraagt circa 40 kilometer volgens WLTP. 

Audi S7 Sportback 

Nog steeds een elegante uitstraling, maar nu wel met extreem dynamische prestaties. Als we de sportiviteit in cijfers uitdrukken: 349 pk, 700 Nm en 5,1 seconden naar de 100 km/h. De S7 sportback is voor het eerst uitgerust met een dieselmotor, een 3.0 V6 TDI welke standaard gekoppeld is aan een quattro vierwielaandrijving systeem, met bijbehorend sportdifferentieel en sportieve wegligging. Het sportieve karakter komt ook in het design naar voren: vier uitlaten, S-logo's, een diffusor en grotere wielen. 

Audi RS 7 Sportback

Extremer dan dit gaat het niet worden. De V8 TFSI benzinemotor levert 600 pk, waarmee 0-100 in 3,6 sec. gedaan is. De topsnelheid is optioneel 305 km/h en standaard begrensd op 250 km/h. Dankzij de feilloze techniek en innovatieve technologieën is de RS 7 Sportback dé auto zonder compromissen. Vanaf het instappen gaat het hart sneller kloppen, dankzij een RS cockpit met bijbehorende stoelen, stuurwiel en interieurdesign. Er is keuze uit twee persoonlijk te configureren instellingen: RS1 en RS2, welke via een envoudige handeling ingeschakeld worden. Zodra de motor is gestart wordt het duidelijk: de RS 7 is op alles berekend, ontspannen kilometers verslinden of sportief presteren op het circuit. 

Meer informatie of een offerte ontvangen?

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!