De nieuwe Audi A3

Sportiever dan ooit, dat is de nieuwe Audi A3. De compacte mideklasser is volledig gedigitaliseerd, krijgt krachtige en efficiente motoren en slimme assistentiesystemen. Het nieuwe model valt op door krachtige schouderlijnen, de sportieve grille in de voorbumper, grote luchtinlaten, een dakspoiler en diffuser achter. De LED koplampen zijn op het nieuwe model standaard. De nieuwe Audi A3 Sportback is te bestellen vanaf € 34.400, dit betreft de handgeschakelde 30 TFSI. De fiscale waarde hiervan bedraagt € 32.280. Momenteel zijn alleen de handgeschakelde 30 TFSI en 30 TDI motoriseringen te bestellen, de overige volgen op een later moment, net als de prijzen. Om de introductie van de nieuwe A3 Sportback te vieren heeft Audi de Edition one uitgebracht. Dit is de meest luxueuze versie die gelimiteerd beschikbaar is. De Edition one heeft de eigenschappen van de Business edition en S edition met elkaar gecombineerd. Enkele highlights van de Edition one zijn: 18 inch lichtmetalen velgen, donker getinte Matrix-LED-koplampen met dynamische richtingaanwijzers en lichtanimatie, platina exterieurelementen en instapverlichting. Ook heeft de A3 Sportback edition one de beschikking over het ambiente lichtpakket waardoor de interieursfeer geheel naar eigen wens aan te passen is. De edition one is te bestellen vanaf € 40.830. 

Aanmelden Audi A3 nieuwsbrief

Exterieur nieuwe Audi A3

De Audi A3 2020 meet aan de buitenkant 4,34 meter lengte, 1,82 meter breed en 1,43 hoog. Doro de hol gestylede flanken en schuin geplaatste C-stijlen is de nieuwe A3 van voor tot achter sportief gelijnd. De lichtunits zijn zowel voor als achter compleet anders en beschikken vanaf nu standaard over de LED techniek. LED matrix verlichting is optioneel te bestellen. 

Motoren en aandrijvingen

De Audi A3 beschikt over efficiente en krachtige motoren, waarvan sommige uiteraard ook de beschikking hebben over quattro vierwielaandrijving. Ook komen er plug-in hybrideversies beschikbaar op termijn. Onderstaande motoriseringen zijn bevestigd:

 • 1.5 TFSI benzine 150 pk (introductie)
 • 2.0 TDI diesel 116 pk (introductie)
 • 2.0 TDI diesel 150 pk (introductie)
 • 1.0 TFSI benzine 110 pk (kort na introductie)
 • 1.5 TFSI MHEV 48V mild hybrid (kort na introductie)
 • 2.0 TFSI benzine 190 pk (medio 2020)
 • 2.0 TFSI benzine quattro 190 pk (medio 2020)
 • 2.0 TFSI benzine 240 pk (vooralsnog onbekend)
 • 2.0 TFSI benzine quattro 240 pk (vooralsnog onbekend)
 • 2.0 TFSI benzine quattro Audi S3 minimaal 300 pk (eind 2020)
 • 2.0 TDI diesel quattro 190 pk (medio 2020)

Eigenschappen Audi A3 2020

Mede dankzij de wielbasis van 2,64 meter is de nieuwe A3 voorzien van een ruim interieur. Vergelijken met het voorgaande model is de zitpositie voorin iets lager, waardoor de hoofdruimte toeneemt. Tevens versterkt dit het sportieve karakter. De bagageruimte varieert van 380 tot 1.200 liter. De laadvloer is in hoogte verstelbaar en een elektrische achterklep is optioneel bestelbaar. De nieuwe Audi A3 sportback heeft een maximaal trekgewicht van 1.600 kg. 

De buitenmaten bedragen 4,34 meter lengte, 1,82 meter breed en 1,43 meter hoog. De nieuwe A3 Sportback is een lichtgewicht en zeer gestroomlijnd. De versie met 1.5 TFSI motor weegt 1.280 kg. 

Interieur en connectiviteit

vanzelfsprekend is de nieuwe A3 helemaal bij de tijd, met diverse digitale oplossingen. Zo beschikt hij over een DAB+ radio en zijn online en hybride-radiosystemen optioneel verkrijgbaar. De Audi Smartphone interface maakt een draadloze koppeling met Apple CarPlay of Android-Auto m ogelijk op het MMi-display, terwijl de smartphone zelf draadloos geladen kan worden in de Audi phone box. In de loop van 2020 is het mogelijk om de Audi A3 ook uit te rusten met stembediening Alexa van Amazon. 

Via de MyAudi applicatie die beschikbaar is voor IOS en Android zijn diverse streamingdiensten te gebruiken en kunnen routes naar het navigatiesysteem gestuurd worden. Diverse functies van de nieuwe Audi A3 zijn op afstand te bedienen, zoals het ver- of ontgrendelen van de auto en het aan of uitzetten van de standverwarming. Via de app is ook de locatie van de auto te zien en met Audi Connect key kan een Android telefoon gebruikt worden om de auto te ontgrendelen, vergrendelen of te starten. 

Het MMi systeem is verder geperfectioneerd en kent een intuitieve menustructuur, zoals op smartphones. Het navigatiesysteem werkt nauwkeuriger met realtime verkeersinformatie, Car-to-X diensten en beelden van Google Earth.De Car-to-X diensten helpen de bestuurder bij het vinden van lege parkeerplekken en kan een suggestie doen voor de te rijden snelheid, zodat de berijder groen licht krijgt op de volgende kruising. 

De Cockpit is standaard uitgerust met een 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel en een 10,1 inch touschreen in de middenconsole. Ooptioneel is Audi Virutal cockpit, wat het instrumentenpaneel vergroot naar 12,3 inch. Een head-up display is optineel en de bediening van S tronic automaat gebeurt via een compacte controller, volgens het shift by wire principe.  

Aanmelden Audi A3 nieuwsbrief

Foto's interieur nieuwe A3 Sportback

Tijdlijn introductie nieuwe Audi A3

 • 3 maart: Onthulling van de nieuwe Audi A3 Sportback in Genève.
  • Inclusief publicatie nieuwe afbeeldingen en specificaties
 • Week 10:
  • Start pre sales
  • Audi A3 te configureren
 • Week 12:
  • Onthulling nieuwe A3 Limousine
 • Week 13:
  • Start pre sales Audi A3 Limousine
 • 30 april 2020: Marktintroductie nieuwe Audi A3 Sportback
 • 20 juli 2020: Marktintroductie nieuwe Audi A3 Limousine

Galerij nieuwe Audi A3

Op de hoogte blijven omtrent de nieuwe Audi A3? Meld u aan voor onze Audi A3 nieuwsbrief!

Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte over de volledig nieuwe Audi A3. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, introductie- en showroomdata. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag*