De nieuwe Audi A3

Sportiever dan ooit, dat is de nieuwe Audi A3. De compacte midenklasser is volledig gedigitaliseerd, krijgt krachtige en efficiente motoren en slimme assistentiesystemen. Het nieuwe model valt op door krachtige schouderlijnen, de sportieve grille in de voorbumper, grote luchtinlaten, een dakspoiler en diffuser achter. De LED koplampen zijn op het nieuwe model standaard. De nieuwe Audi A3 Sportback is te bestellen vanaf € 36.027, de Limousine is er vanaf € 36.690.

Proefrit plannen Prijslijst downloaden

Nu in onze showroom

De nieuwe Audi A3 Sportback is vanaf nu te bewonderen in onze showroom en uiteraard ook beschikbaar voor een proefrit. Onze Audi-adviseurs, Tim Heinst en Roel Huizinga, komen graag met u in contact. Zij maken graag een voorstel op maat en daarbij hoort een proefrit natuurlijk tot de mogelijkheden.

Nieuwe A3 Sportback in detail bekijken

Exterieur nieuwe Audi A3

De Audi A3 2020 meet aan de buitenkant 4,34 meter lengte, 1,82 meter breed en 1,43 hoog. Doro de hol gestylede flanken en schuin geplaatste C-stijlen is de nieuwe A3 van voor tot achter sportief gelijnd. De lichtunits zijn zowel voor als achter compleet anders en beschikken vanaf nu standaard over de LED techniek. LED matrix verlichting is optioneel te bestellen. 

Motoren en aandrijvingen

De Audi A3 beschikt over efficiente en krachtige motoren, waarvan sommige uiteraard ook de beschikking hebben over quattro vierwielaandrijving. Ook komen er plug-in hybrideversies beschikbaar op termijn. Onderstaande motoriseringen zijn bevestigd:

 • 1.5 TFSI benzine 150 pk 
 • 2.0 TDI diesel 116 pk 
 • 2.0 TDI diesel 150 pk 
 • 1.0 TFSI benzine 110 pk 
 • 1.5 TFSI MHEV 48V mild hybrid 
 • 2.0 TFSI benzine 190 pk 
 • 2.0 TFSI benzine quattro 190 pk 
 • 2.0 TFSI benzine 240 pk
 • 2.0 TFSI benzine quattro 240 pk 
 • 2.0 TFSI benzine quattro Audi S3 minimaal 300 pk 
 • 2.0 TDI diesel quattro 190 pk 

Eigenschappen Audi A3

Mede dankzij de wielbasis van 2,64 meter is de nieuwe A3 voorzien van een ruim interieur. Vergelijken met het voorgaande model is de zitpositie voorin iets lager, waardoor de hoofdruimte toeneemt. Tevens versterkt dit het sportieve karakter. De bagageruimte varieert van 380 tot 1.200 liter. De laadvloer is in hoogte verstelbaar en een elektrische achterklep is optioneel bestelbaar. De nieuwe Audi A3 sportback heeft een maximaal trekgewicht van 1.600 kg. 

De buitenmaten bedragen 4,34 meter lengte, 1,82 meter breed en 1,43 meter hoog. De nieuwe A3 Sportback is een lichtgewicht en zeer gestroomlijnd. De versie met 1.5 TFSI motor weegt 1.280 kg. 

De nieuwe Audi A3 Limousine

De nieuwe Audi A3 Limousine is in navolging van de Audi A3 Sportback gepresenteerd. We kunnen wel stellen dat de A3 Limousine op alle fronten gegroeid is. Meer interieurruimte en meer sportiviteit, de A3 Limousine heeft een uitgesproken design gekregen met coupé achtige looks. De Audi A3 Limousine is te bestellen vanaf € 36.690.

Op alle fronten gegroeid

De compacte sedan van Audi is met 4 centimeter gegroeid en meet nu een lengte van 4,50 meter. De wielbasis is daarentegen gelijk gebleven. In de breedte en hoogte zijn de verschillen minimaal. De hoogte is nu 1,43 meter en de breedte is 1,82 meter. Dat is een verschil van respectievelijk 1 en 2 centimeter. De bagageruimte blijft ongewijzigd groot en heeft een inhoud van 425 liter. Qua verdere uiterlijke kenmerken volgt de A3 Limousine de lijn die is ingezet bij de nieuwe A3 Sportback. 

A3 Sportback TFSI e

Volledig elektrisch, als hybride of alleen op de benzinemotor: de Audi A3 Sportback TFSI e is een plug-in hybride die met elke aandrijfvorm krachtig presteert. Zijn dynamische uitstraling is helemaal in lijn met de goede prestaties. Het interieur blinkt uit door de fraaie vormgeving, slimme bediening en digitale technologieën.

 • Actieradius volgens WLTP: 59-63 kilometer
 • 0 naar 100 km/u in 6,8 seconden
 • 204/245 pk systeemvermogen
 

Interieur en connectiviteit

vanzelfsprekend is de nieuwe A3 helemaal bij de tijd, met diverse digitale oplossingen. Zo beschikt hij over een DAB+ radio en zijn online en hybride-radiosystemen optioneel verkrijgbaar. De Audi Smartphone interface maakt een draadloze koppeling met Apple CarPlay of Android-Auto m ogelijk op het MMi-display, terwijl de smartphone zelf draadloos geladen kan worden in de Audi phone box. In de loop van 2020 is het mogelijk om de Audi A3 ook uit te rusten met stembediening Alexa van Amazon. 

Via de MyAudi applicatie die beschikbaar is voor IOS en Android zijn diverse streamingdiensten te gebruiken en kunnen routes naar het navigatiesysteem gestuurd worden. Diverse functies van de nieuwe Audi A3 zijn op afstand te bedienen, zoals het ver- of ontgrendelen van de auto en het aan of uitzetten van de standverwarming. Via de app is ook de locatie van de auto te zien en met Audi Connect key kan een Android telefoon gebruikt worden om de auto te ontgrendelen, vergrendelen of te starten. 

Het MMi systeem is verder geperfectioneerd en kent een intuitieve menustructuur, zoals op smartphones. Het navigatiesysteem werkt nauwkeuriger met realtime verkeersinformatie, Car-to-X diensten en beelden van Google Earth.De Car-to-X diensten helpen de bestuurder bij het vinden van lege parkeerplekken en kan een suggestie doen voor de te rijden snelheid, zodat de berijder groen licht krijgt op de volgende kruising. 

De Cockpit is standaard uitgerust met een 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel en een 10,1 inch touschreen in de middenconsole. Ooptioneel is Audi Virutal cockpit, wat het instrumentenpaneel vergroot naar 12,3 inch. Een head-up display is optineel en de bediening van S tronic automaat gebeurt via een compacte controller, volgens het shift by wire principe.  

Aanmelden Audi A3 nieuwsbrief

Foto's interieur nieuwe A3 Sportback

Galerij nieuwe Audi A3

Een proefrit in de Audi A3 of een offerte ontvangen?

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!