In navolging van de Q4 e-tron gaat Audi ook een Q4 e-tron Sportback op de markt brengen. Beide (compacte) elektrische SUV's zullen de technische eigenschappen delen, maar zullen ook een uniek eigen karakter krijgen. Op dit moment is de planning zo dat marktintroductie van de Q4 e-tron Sportback in het derde kwartaal van 2021 zal plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid zal het model daarvoor al te bestellen zijn. 

De Q4 e-tron Sportback moeten we zien als een coupéversie zien ten opzichte van de eerder gepresenteerde Q4 e-tron. Qua afmetingen zijn de verschillen mimiem. De elektrische Q4 Sportback is welgeteld 1 centimeter langer én lager. Dat wil zeggen dat de lengte 4,61 meter is en de hoogte 1,59 meter. De breedte is gelijk aan die van de Q4 e-tron, dat is 1,90 meter.

De vraag zal uiteindelijk zijn: kiest u voor de ruimte en veelzijdigheid van de Q4 e-tron of voor de sportieve elegantie van de Q4 e-tron Sportback?

Aanmelden nieuwsbrief Q4 e-tron bekijken

(Technische) details Q4 e-tron Sportback

Qua technische details zijn de Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback identiek aan elkaar. Beide krijgen de beschikking over twee elektromotoren met een systeemvermogen van 225 kW. Ook is een electric quattro vierwielaandrijving inbegrepen. In eerste instantie wordt alleen de 150 kW sterke elektromotor op de achteras gebruikt. Indien u toch meer vermogen nodig heeft, dan komt de elektromotor van 75 kW op de vooras ook in actie. Dit is met het idee om de maximale efficiency uit de auto te kunnen halen. 

  • 0 naar 100 km/u in 6,3 seconden
  • Begrensde topsnelheid van 180 km/u
  • 82 kWh-batterij
  • 450 kilometer actieradius WLTP
  • 510 kg wegend batterijsysteem
De Q4 e-tron Sportback is met een Cw-waarde van slechts 0,26 erg gestroomlijnd. In combinatie met slimme terugwinning bij het remmen bijvoorbeeld, een innovatief watermanagement en een warmtepomp zorgt dit allemaal voor maximale efficiency en komt het ten goede van de actieradius. 

Sportieve SUV voor het hele gezin

De Q4 e-tron Sportback mogen we zien als een elektrische auto voor het hele gezin. Kiest u voor meer sportiviteit, dan kiest u voor de Sportback. Mede dankzij de aflopende daklijn en de schuingeplaatste D-stijlen die overgaan in een spoiler lijkt de Q4 Sportback optisch veel langer dan de Q4 e-tron terwijl het verschil maar 1 centimeter is. 

Tijdlijn Q4 e-tron Sportback

In het derde kwartaal van 2021 verwachten wij u meer informatie te kunnen verschaffen over de bestelbaarheid van de Q4 e-tron Sportback. De 'gewone' Q4 e-tron is naar verwachting al bestelbaar in het tweede kwartaal. De prijzen verwachten wij voor de bestelbaarheid te kunnen communiceren. De marktintroductie staat nog dit jaar gepland.

Wij houden u op de hoogte

Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische Audi Q4 e-tron. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, actieradius en de verwachte introductie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag

Q4 e-tron Sportback foto's (concept)