In navolging van de Q4 e-tron gaat Audi ook een Q4 e-tron Sportback op de markt brengen. Beide (compacte) elektrische SUV's zullen de technische eigenschappen delen, maar zullen ook een uniek eigen karakter krijgen. Op dit moment is het mogelijk om een proefrit te plannen bij Audi Centrum Doetinchem in de nieuwe Q4 Sportback. 

De Q4 e-tron Sportback moeten we zien als een coupéversie zien ten opzichte van de eerder gepresenteerde Q4 e-tron. Qua afmetingen zijn de verschillen mimiem. De elektrische Q4 Sportback is welgeteld 1 centimeter langer én lager. Dat wil zeggen dat de lengte 4,61 meter is en de hoogte 1,59 meter. De breedte is gelijk aan die van de Q4 e-tron, dat is 1,90 meter.

De vraag zal uiteindelijk zijn: kiest u voor de ruimte en veelzijdigheid van de Q4 e-tron of voor de sportieve elegantie van de Q4 e-tron Sportback?

Info | Offerte | Afspraak Q4 e-tron bekijken

(Technische) details Q4 e-tron Sportback

Qua technische details zijn de Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback identiek aan elkaar. Beide krijgen de beschikking over twee elektromotoren met een systeemvermogen van 225 kW. Ook is een electric quattro vierwielaandrijving inbegrepen. In eerste instantie wordt alleen de 150 kW sterke elektromotor op de achteras gebruikt. Indien u toch meer vermogen nodig heeft, dan komt de elektromotor van 75 kW op de vooras ook in actie. Dit is met het idee om de maximale efficiency uit de auto te kunnen halen. 

  • 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden met de Q4 Sportback 50 e-tron
  • Begrensde topsnelheid van 180 km/u
  • 52 en 77 kWh-accupakket
  • Ruim 500 kilometer actieradius
  • 510 kg wegend batterijsysteem
De Q4 e-tron Sportback is met een Cw-waarde van slechts 0,26 erg gestroomlijnd. In combinatie met slimme terugwinning bij het remmen bijvoorbeeld, een innovatief watermanagement en een warmtepomp zorgt dit allemaal voor maximale efficiency en komt het ten goede van de actieradius. 

Sportieve SUV voor het hele gezin

De Q4 e-tron Sportback mogen we zien als een elektrische auto voor het hele gezin. Kiest u voor meer sportiviteit, dan kiest u voor de Sportback. Mede dankzij de aflopende daklijn en de schuingeplaatste D-stijlen die overgaan in een spoiler lijkt de Q4 Sportback optisch veel langer dan de Q4 e-tron terwijl het verschil maar 1 centimeter is. Het interieur is verder opvallend ruim en daarbij heeft u een minimale bagageruimte van 535 liter en maximaal 1.460 liter.

Tijdlijn & prijzen Q4 e-tron Sportback

Op dit moment kunt u de Sportback in alle rust testen bij Audi Centrum Doeitnchem. De Sportback is verder geheel naar eigen wens samen te stellen en te bestellen. Onze Audi-adviseurs, Roel Huizinga en Tim Heinst, staan voor u klaar om de Q4 Sportback samen te stellen! U rijdt de stijlvolle elektrische Sportback nu vanaf € 51.400 als 35 e-tron uitvoering met 52 kWh-accupakket en edition. 

Prijzen

  • Audi Q4 Sportback 35 e-tron edition vanaf € 50.345 
  • Audi Q4 Sportback 35 e-tron Advanced edition vanaf € 54.100
  • Audi Q4 Sportback 35 e-tron S edition vanaf € 59.400
De Q4 Sportback 45 e-tron quattro met maar liefst 199 kW is er vanaf € 58.100.

Info | Offerte | Showroomafspraak

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!

Wij houden u op de hoogte

 
Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische Audi Q4 e-tron. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, actieradius en de verwachte introductie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag

Q4 e-tron Sportback foto's (concept)