Audi e-tron GT (concept)

De Audi e-tron GT is een concept die in 2018 voor het eerst op de Los Angeles Autoshow werd gepresenteerd. De Audi e-tron GT gaat er ook daadwerkelijk komen want Audi heeft gecommuniceerd dat dit jaar de productieversie wordt gepresenteerd. Het productiemodel van de Audi e-tron GT betreft een volledig elektrische coupé met vier deuren. De verwachting is dat de e-tron GT na de e-tron Sportback op de markt komt. 

De verwachting is dat de e-tron GT een WLTP actieradius krijgt van maximaal 400 kilometer. De actieradius wordt mogelijk gemaakt door de twee elektromotoren die samen 434 oftewel 590 pk realiseren. 

Aanmelden e-tron GT nieuwsbrief

Sportieve prestaties

Van een Gran Turismo mag u sportieve prestaties verwachten en die komen er ook! De Audi e-tron GT accelereert in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 240 km/u. De twee elektromotoren die zich op de voor- en achteras bevinden zijn samen goed voor 590 pk. Met deze krachtige motoren passeert de e-tron na 12 seconden de 200 km/u. 

Afmetingen e-tron GT concept

Zowel de prestaties als het uiterlijk van de Audi e-tron GT zijn zeer sportief. De elektrische GT beschikt over vier deuren en heeft de volgende afmetingen en specificaties:

Lengte: 4,96 meter
Breedte: 1,96 meter
Hoogte: 1,38 meter
Wielbasis: 2,90 meter
Totale bagageruimte: 550 liter

Interieur

Alle inzittenden in de e-tron GT komen op individuele sportstoelen te zitten. In het interieur is verder gebruik gemaakt van duurzame gerecyclede materialen en kunstleer. Mocht u niet gebruik maken van het digitale instrumentarium of centrale touchscreen display, dan vallen deze weg in het design van het dashboard. 

Prijzen

Op dit moment kunnen wij u helaas nog niets melden over de prijs van de Audi e-tron GT. Prijzen zullen normaal gesproken in aanloop naar de introductie gecommuniceerd worden, het zal dan ook nog wel even duren voordat deze bekend zijn. Kijkend naar de huidige elektrische modellen denken wij dat de e-tron GT in meerdere varianten / versies beschikbaar komt. Zo schatten wij dat de prijs van de eerste versie om en nabij de € 100.000 ligt en de tweede versie rond de € 150.000. Dit is echter een hele ruwe schatting waar ook zeker geen rechten aan ontleend kunnen worden. 

Mochten wij nieuws over de e-tron GT ontvangen, dan zullen wij dat met u delen. Hiervoor kunt u zich aanmelden voor onze Audi e-tron GT nieuwsbrief. 

e-tron GT nieuwsbrief

De e-tron GT is de sportieve elektrische topversie van Audi en zal waarschijnlijk in 2021 geïntroduceerd gaan worden. Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van DAGO Autogroep houdt u dan ook graag op de hoogte over dit model. Zodra wij relevante informatie van Audi ontvangen zullen wij dit met u delen. 

Ik wil graag*