De elektrisch aangedreven Avant voor het luxesegment

De eerste concept-versie van een 100% elektrisch aangedreven Audi Avant is hier: de Audi A6 Avant e-tron. Deze concept biedt de elegantie en het praktische gemakt dat je altijd al van een Audi Avant gewend bent. Deze vooruitblik naar een productversie biedt een ruime actieradius van wel 700 kilometer. Mede dankzij het gestroomlijnde design wordt deze hoge actieradius bereikt: de Cw-waarde is namelijk slechts 0,24. Zo wordt de A6 Avant e-tron een praktische, elegante Audi geschikt voor elke rit!

Een echt Avant design

De Audi A6 Avant e-tron concept is een kenmerkende Avant. De lange daklijn wordt nog eens extra benadrukt door de achterspoiler die de Audi A6 Avant e-tron nog langer laat lijken. Aan ruimte is sowieso geen gebrek, een ander kenmerk van een echte Avant. Deze concept heeft veel sportwagenachtige looks dankzij de 22 inch lichtmetalen velgen en de quattro wielkasten. 

Virtuele slanke buitenspiegels, luchtopeningen aan de voorzijde en achterzijde zorgen voor een koeling van de aandrijflijn en een optimale luchtstroom voor het verminderen van turbulentie. 

Een optimaal gebruik van licht

De Audi A6 Avant e-tron is uitgerust met Digital Matrix LED-verlichting die er voor zorgt dat de weg optimaal wordt uitgelicht in het donker, en die zich aanpast aan de omstandigheden indien nodig. Ook aan de zijkanten wordt LED gebruikt om de berijders en passagiers te begroeten met dynamische projecties. Uiteraard biedt dit ook een praktische functie, namelijk een waarschuwing zodra een deur wordt geopend en er van achter een fietser aan komt rijden. De passagier wordt d.m.v. een projectie op de grond gewaarschuwd. 

De lichtstrip aan de achterzijde biedt alle lichtfuncties die gewenst zijn voor een optimale zichtbaarheide en veiligheid dankzij de nieuwe generatie 3D-OLED elementen. Dynamische lichtsignalen en 3D-effecten zijn op deze manier mogelijk. 

Met 10 minuten 300 kilometer bijgeladen

Het PPE-platform, waarover hieronder meer, biedt de mogelijkheid om de Audi A6 Avant e-tron concept te voorzien van 800 Volt laadtechnologie. Opladen met 270 kW is hierdoor mogelijk, wat als resultaat heeft dat de Audi A6 Avant e-tron concept in slechts 10 minuten de actieradius met 300 kilometer kan verhogen. In 25 minuten is de accu van 5% naar 80% opgeladen. Dit maakt de Audi A6 Avant e-tron geschikt voor elke trip!

Het PPE-platform

Het platform waarop de Audi A6 Avant e-tron concept gebouwd is, is het PPE-platform. Dit platform biedt de auto een accucapaciteit van circa 100 kWh. De vlakke eigenschappen van dit platform maken het platform uitermate geschikt voor de A6 Avant e-tron concept. Het platform is speciaal voor elektrisch aangedreven modellen ontworpen. Het platform zal gebruitk worden voor verscheidene modellen en uitvoeringen, dankzij de mogelijkheden voor diverse accuformaten en wielbases. De ruimte die dit platform voor inzittenden biedt staat uiteraard buiten kijf. 

Ook aan de quattro vierwielaandrijving is gedacht bij het ontwerpen van het PPE-platform. In deze uitvoeringen worden de voor- en achteras voorzien van een eigen elektromotor. Het platform biedt de Audi A6 Avant e-tron concept een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 7 seconden, voorgebracht door een systeemvermogen van 350 kW en een maximale koppel van 800 Nm. 

Blijf op de hoogte van de Audi A6 Avant e-tron

 
Audi Centrum Doetinchem houdt u op de hoogte omtrent de A6 e-tron! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt als een van de eersten relevante informatie in uw mailbox.

Ik wil graag